“Ραϊάν και Νουρ ή… Νουρ και Ραϊάν” – Θέατρο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

λήψη2

Βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά το 2018, το “Ραϊάν και Νουρ ή… Νουρ και Ραϊάν” αποτελεί ένα θεατρικό έργο ιδανικό για σκηνική παρουσίαση, με το εύρος των μηνυμάτων που μεταδίδει και τις πολλαπλές δυνατότητες σκηνικής εικονοποίησης που προσφέρει.

Η Αγγελική Δαρλάση αναφέρεται σε δύο ήρωες οι οποίοι αγωνίζονται για τα πιστεύω και τη διαφορετικότητά τους αναφορικά με το φύλο τους, παλεύοντας με τα κοινωνικά στερεότυπα και τις κοινωνικές επιταγές, που έρχονται σε κόντρα με την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα τους. Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία με στοιχεία παραμυθιού, απαλλαγμένη από προκαταλήψεις, η οποία διακρίνεται για την ισορροπημένη θεατρική δομή της, αλλά και για τη σύγχρονη οπτική της σε ένα θέμα πάντα επίκαιρο και πολυδιάστατο.

Δείτε παρακάτω στη γκαλερί φωτογραφίες από την απολαυστική θεατρική παράσταση που παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες των Δ‘, Ε‘ και Στ‘ τάξεων, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 κι οι μαθητές/τριες των Α‘, Β‘ και Γ‘ τάξεων λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.