Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού – Β΄τάξη

Untitled design 7 1

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (eu code week) είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγράμματος και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. Η εκμάθηση προγραμματισμού ενισχύει τη δημιουργικότητα, διδάσκει στους ανθρώπους να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια, αλλά και να επικοινωνούν σε μια παγκόσμια γλώσσα. Αποδεικνύει ότι η τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.
Οι μικροί μαθητές της Β’ τάξης συμμετείχαν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό προγραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.
Η δραστηριότητα που επιλέξαμε για τα δευτεράκια μας, αφορά τα pixel (pixel art). Οι μαθητές και οι μαθήτριες αρχικά έμαθαν τι είναι τα Pixel και πώς γίνεται η αναπαράσταση της εικόνας στην οθόνη του υπολογιστή. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τις οδηγίες του κώδικα που τους δόθηκε και προσπάθησαν να τον αποκωδικοποιήσουν και να ανακαλύψουν την κρυμμένη εικόνα.
Δείτε παρακάτω, πατώντας στον σύνδεσμο, την παρουσίαση της 1ης δραστηριότητας αποκωδικοποίησης.

Ευρωπαϊκη (1)